ASUS IoT, Dijital Dönüşümü Hızlandıracak Kapsamlı Gömülü Sistemler Portföyünü Tanıttı

Global AIoT tahlilleri sağlayıcısı ASUS IoT, 14-16 Mart tarihleri ortasında Almanya’nın Nürnberg kentinde düzenlenen Embedded World 2023 aktifliğine katıldı. ASUS IoT aktiflikte hudut yapay zekâ bilgisayarlarını, endüstriyel anakartlarını, COM Express (COMe) modüllerini, Tinker serisinden tek kart bilgisayarlarını (SBC), Küçük PC’lerini, pazara hazır tahlillerini ve yapay zekâ tahlillerini tanıttı. Bu etkileyici gömülü sistem ve IoT eserleri portföyüyle ASUS IoT, çeşitli dikey pazarlara başkan donanım ve yazılım marifetleri ve servisleri sunuyor.

ASUS IoT, 12. Kuşak Intel® Core™ işlemcilerden güç alan üç yeni kuşak hudut yapay zekâ GPU bilgisayarını gözler önüne serdi.

Tamamen fansız çalışan PE3000G hudut bilgisayarı, NVIDIA Ampere/Turing ve Intel Arc™ A serisi MXM GPU’larla kusursuz ahenk sağlıyor. Bilhassa, Intel Arc A350M, A370M, A550M ve A730M MXM GPU’ları ASUS IoT tarafından destekleniyor.

Sağlamlaştırılmış bir hudut bilgisayarı olan PE4000G, 200 W TDP GPU’lara ve iki adede kadar PCI Express® (PCIe®) genişletme kartına takviye veriyor.

Dünyanın 450 W’a kadar TDP’ye sahip GPU’lara takviye veren birinci endüstriyel bilgisayarı olan PE6000G, PCIe 5.0 üzerinden yüksek performanslı grafik süreçlerine odaklanan son derece güçlü bir makine.

Serideki bu üç yeni model çok güçlü şartlara sağlam olmasıyla da öne çıkıyor. Büyük sıcaklık değişiklikleri, geniş voltaj dalgalanmaları ve hatta titreşimin çok fazla olduğu fabrikalardan yollara kadar her yerde dayanıklılık korunuyor. 64 Gb’a kadar DDR5 4800 Mhz bellek, fansız tasarım ve MIL-STD-810H standartlarına uyumluluk sayesinde bu modeller, makine görüşü, akıllı görüntü analitiği ve otonom araçlar üzere güçlü hudut yapay zekâ uygulamalarında esneklik ve güvenilirlik sağlıyor.

ASUS IoT ayrıyeten Embedded World etkinliğinde NVIDIA Jetson Orin™ NX ve Orin™ Nano tabanlı PE1100N yapay zekâ dayanaklı hudut bilişim sistemini de duyurdu. Bu model sonda yapay zekâ kullanımı için ülkü kompakt ve fansız dizaynıyla yeni jenerasyon yapay zekâ performansı sunuyor. Model güçlü ilişki seçeneklerinin yanı sıra geniş sıcaklık ve giriş voltajı aralıklarına sağlam bir dizayna sahip. Tercihe bağlı WiFi ve Bluetooth irtibatı ve 4G/5G modülleri için bir genişletme yuvası ile trafik ve kitle tahlili üzere endüstriyel kullanım alanları için ülkü tahlil sunuluyor.

ASUS IoT, Tinker ailesinin yeni üyeleri olan Tinker Board 3 serisini ve Tinker V’i de duyurdu. Ayrıyeten Tinker Board 3’ü gömülü olarak taşıyan ve endüstriyel otomasyon için özel olarak tasarlanan açık uçlu panel PC’ler de duyuruldu.

64 bit Arm® mimarisini taşıyan dört çekirdekli Cortex-A55 işlemciye sahip Tinker Board 3 serisi, hem Linux (Yocto ve Debian) hem de Android işletim sistemleri için kompakt boyutlardaki tek kart bilgisayarla ileri düzey takviye sunuyor. Yedi yıla kadar kullanım ömrü sunan Tinker Board 3 serisi; PoE, LVDS, COM ve CAN data yoluna ek olarak M.2 E ve M.2 B yuvalarıyla da kablosuz yahut 4G/5G genişleme modüllerine dayanak vererek sistemler için çok kapsamlı genişletme imkanı sağlıyor.

ASUS IoT ayrıyeten, akıllı servisler sanayisinin HMI otomasyonu, self servis noktaları, tabelalar ve daha  birçok IIoT uygulamasına yönelik artan dijital dönüşüm taleplerini karşılamak için Tinker Board 3 modelini en yeni açık uçlu panel PC’lerine entegre etmeye başladı. Orijinal PP-101W-3568 ve PP-156W-3568 modelleri sırasıyla 10,1 ve 15,6 inç yansıtmalı kapasitif dokunmatik 16:9 panele sahip. Her iki model de açık çerçeveli dizaynıyla özelleştirmeyi kolaylaştırıyor. Fansız tasarım ve düşük güç tüketimli işlemciler ise güvenilirliği ve dayanıklılığı artırıyor. Yanlardaki çerçeveler ve VESA ahengi sayesinde ASUS IoT’nin yeni açık uçlu panel PC’ler çok farklı suram formüllerine ve uygulama alanlarına dayanak veriyor.

ASUS IoT ayrıyeten bu kategoride birinci 64 bit RISC-V SBC Tinker V modelini de duyurdu. Açık kaynaklı mimarisiyle bu model IoT geliştirici topluluğuna daha da fazla seçenek sunuyor. Linux OS dayanağı ve geniş giriş çıkış seçenekleriyle bu kompakt Pico-ITX eser, çok istikametli endüstriyel kurumlar için esneklik sağlıyor.

ASUS IoT, en yeni 13. Kuşak Intel işlemcilere dayanak veren kapsamlı bir endüstriyel anakartlar portföyü sundu. Bu modellerin tümü çok farklı kesimlerin taleplerini karşılayacak halde tasarlandı. IM serisinde sağlamlaştırılan endüstriyel anakartlar yer alırken EM serisi ise daha uzun ömür döngüsüne sahip sağlam endüstriyel anakart modellerini içeriyor.

Bu temel sistem bileşenlerini taban alan ASUS IoT Siparişe Nazaran Yapılandırma (CToS) sistemi de piyasaya sunuluyor. ASUS IoT’nin özel ve maharetli ar-ge grubunun önderliğinde daldaki markaların da takviyesini alan ASUS IoT, esnek üretim kapasitesiyle müşterilerine son derece süratli hizmet verebiliyor.

ASUS IoT bunların yanı sıra Coral Dev Board Micro isimli güçlü mikro kontrol kartını da ortaya çıkardı. Yerleşik bir kameraya, mikrofona ve Coral Edge TPU’ya sahip olan bu eser, aygıt içi makine tahsili çıkarımları yapabilen düşük güç tüketimli gömülü sistemlerin süratle prototiplerinin yapılmasına ve kurulmasına imkan veriyor. Coral Wireless Add-on ve PoE Add-on kartları ise Wi-Fi, Bluetooth yahut Ethernet irtibat özellikleri getiriyor.

ASUS IoT güçlü donanım hünerlerine ek olarak, yapay zekâ tabanlı entegre yazılım ve donanım tahlilleri serisiyle AISVision, AISPHM ve AISEHS üzere akıllı üretim formüllerini hayata geçirebiliyor.

Kullanışlı bir araç kiti olan AISVision, sistem entegratörlerinin (SI) ve makine üreticilerinin işlerini sadeleştiriyor, otomatik optik teftiş (AOI) için tesirli yapay zekâ modellerine güç veriyor. AISVision sırf dört adımda, harcanması gereken eforu klâsik AOI tekniklerine kıyasla %80’e kadar azaltıyor.

AISPHM yani AIS Belirti ve Sıhhat İdaresi (AIS Prognostic and Health Management) platformu, ISO 10816 standardını baz alan kuralları bize mahsus yapay zekâ teknolojileriyle birleştirerek temel neden teşhis motorunun doğruluğunu artırıyor.

AISEHS ise etraf, sıhhat ve güvenlik için tasarlanan bir idare ve servis platformu. Bu yapay zekâ dayanaklı SaaS tahlili, çalışan güvenliği için standart operasyon süreçlerini geliştirmek ve yapay zekâ kullanarak potansiyel riskleri azaltmak için tasarlandı. Bu tahlil ayrıyeten etraf, sıhhat ve güvenlik yöneticilerine görsel risk raporları sunarak üretimde ve idarede daha yüksek optimizasyon sağlıyor.

Oyun Haberleri

Değerlendirme
0 (0 Oy)